Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Henk en ik ben geboren in Den Haag in 1948.

Daar heb ik de lagere school en daarna de LTS in Loosduinen gevolgd.
Tijdens een excursie op de LTS naar de marine in Den Helder heb ik de smaak van de marine te pakken gekregen en heb na het behalen LTS diploma gesoliciteerd bij de marine als radio-radar monteur. Na 3 maanden in Hollandsche Rading de marine basis opleiding genoten te hebben volgde de radio-radar school in Den Helder op kazerne "ErfPrins" gedurende 24 maanden.

Daarna werd ik op de onderzeeboot-jager "Zeeland" (D809) geplaatst en heb daar 1 jaar op gevaren.

Overgeplaatst naar de kruiser "de Ruyter" (C801) als waar ik heel veel havenplaatsen in Europa heb gezien in 2 jaar.

Het werk bestond uit het repareren van radio's, radar, scheepsomroep, sonar, telexen met decodeer apparateur. Leuk en gevarieerd werk.
Na de kruiser werd ik op Curacao op de
basis "Parera" gestationeerd met de werkzaamheden op het ontvangstation "Sint Joris"  bij Landhuis Klein Sint Joris en af en toe onderhoud op Aruba aan de ontvangers en telexen in de marinierskazerne "Savaneta"  
Gelukkig had ik mijn eigen auto meegenomen (verscheept met de KNSM) vanuit Nederland zodat ik mij makkelijk kon verplaatsen op Curacao.
Het was een fijne tijd daar, ik mocht niet nog een keer een "term" daar blijven en moest terug naar het koude kikkerland NL.  jammer eigenlijk  als je het daar zo naar je zin hebt.

 

Nadat de "west-term"  (18 maanden Curacao) er op zat werd ik op marinebasis vliegkamp "Valkenburg" geplaatst zodat ik de banden met het "thuisfront" in Den Haag weer aan kon halen. Daar repareerde ik hoofdzakelijk hoogfrequent zenders voor de kommunikatie met de vliegtuigen. Na 1 jaar op "Valkenburg" zat mij diensttijd van 8 jaar er op en ik wilde niet meer bijtekenen, dus ik ging de burger-maatschappij in.

Als eerste burger werkgever kwam ik bij Philips Telekom terecht in de buitendienst bij het installeren van mechanische telefoon-centrale's voor en bij grote bedrijven. Al na een jaar had ik het gehad met dat werk en soliciteerde ik intern bij de data afdeling voor computer main-frame's, toen een samenwerking tussen Siemens en Philips. (nl. UniData). De samenwerking werd na 3 maanden ontbonden en aan mij de keuze of ik bij Philips bleef of overging naar Siemens. Omdat ik al een opleiding bij Siemens Data in  München had gehad koos ik voor Siemens.
Wat een fijne stad is München, heerlijk klimaat, veel Biergarten's zoals de
Chinesischer Turm in de Engelse tuin , Lekker eten met specilateiten zoals brattwurst, haxe, leberkäse, Knödel enz. En de vele terrasjes in de binnenstad (Marienplatz en Kaufingerstraße). En niet te vergeten het OktoberFest.  Ik heb door de vele cursussen in München de stad in 20 jaar tijd goed leren kennen. (beter dan mijn woonplaats)

Nooit heb ik daar spijt van gehad en heb 20 jaar bij Siemens gewerkt in de main-frame's en later in de grotere laserprinters. Altijd in de buitendienst van klant naar klant, ook af en toe s'nachts. Op een dag (in 1996) werd de komplete laserprinter groep wereldwijd verkocht door Siemens aan Océ , een Nederlandse printer en kopieerapparaten fabrikant. Ook al het personeel werd overgedaan en had ik dus Océ als werkgever gekregen. De grote laserprinters van Siemens waren een produkt aanvulling voor Océ die zelf alleen kleine printers maakte voor het kantoor sigment. Helaas werden wij (ex Siemens) niet goed geintergeerd bij Océ, wij verdienden te veel (Océ betaalde hun technici erg weinig) en hadden te veel vrijheden en waren te zelfstandig volgens Océ. Dan was ik bijna 50 jaar en kan ook met mijn specifike kennis niet meer makkelijk naar een andere werkgever, waar ik mijn zelfde salaris kon verdienen (ik zat gelukkig aan het einde van de schaal tijdens de overname) en heb er behalve de wettelijke prijskompensatie nooit meer iets bij gekregen, wat ook niet echt motiverend werkt. Altijd werd er door het management gezegd dat het beter moest, sneller en goedkoper (zie management review's op Glassdoor.com ). Helaas waren de laatste jaren minder fijn (niet zozeer het werk en de collegae maar het bedrijf met zijn gez....k) en ik was blij dat ik met 63 jaar met pre-pensioen kon gaan. (nb. Océ is nu Canon door overname geworden).

Nu ben ik al thuis en met mijn hobby's bezig en klusjes voor iedereen. Heerlijk!  Mijn intresse is redelijk breed, van laswerk, draaien op mijn draaibank, (cnc)-freezen, hier en daar wat elektra aan leggen,  elektronica op mijn hobby-zolder en dan nog motor-rijden op mijn Suzuki Intruder VL1500, soms ook in Oostenrijk, in de winter een ski-vakantie in Oostenrijk.    De dagen vliegen voorbij !

Met mijn 66 jaren in April toch weer even de studie opgepakt, veel oude kennis opgehaald, bijgespijkerd en met succes de studie voor zend-amateur "Novice" afgerond, en op 2 September 2015 in Eindhoven geslaagd met 2 fouten in 40 vragen (11 fouten was toelaatbaar).
Vanaf nu heb ik de roepletters PD2P

Na een goede maand rust (geen studie) op advies van andere zendamateurs in November 2015 doorgegaan met de studie zendamateur "FULL" omdat 20-25% van de Novice vragen ook in het Full examen zitten en het dus eigenlijk zonde is die kennis niet te gebruiken. Bijna elke dag 2 uur studeren en oefen-examens maken, ja ik weet wel dat het veel tijd is, maar ik leer niet zo makkelijk meer op mijn oude dag. Op 2 maart 2016 in Nieuwegein is het examen afgenomen en weer ruim geslaagd met 4 fouten in 50 vragen (15 fouten was toelaatbaar).
Met dank aan het
zendamateur forum en PA1ZKH die mij ondersteuden met antwoorden op vragen.
De roepletters veranderd van PD2P naar PE2P wat inhoud dat ik nu op alle amateur-frequentie's mag uit komen met meer zendvermogen en met erkenning in het buitenland onder
HAREC.

Vanaf nu heb ik dus de roepletters PE2P

Gelijk een alle banden zend-ontvanger gekocht (Kenwood TS-2000x).

 

 

 

Me in Ehrwald en op de achtergrond de Zugspitze (2960 meter hoog)

 

 

 

 

 
Na het motor-rijden een lekker glaasje bier.

 

 

 

 

pagina teller, page counter, seite zähler