Metro MILAAN - MILAN - transport

Metro-kaart 2 dagen in milaan, kan je overal in en uit het O.V. stappen, zeg maar Hop On / Hop Off bus-tram-metro.

  scanph0001.jpg

Wel de eerste rit af laten stempelen om de kaart te activeren.

Er is ook een 1 dag (24H) kaart te koop voor 4,50 euro

Let op de URBANA grens: zie kaartje gestippelde lijn

       milaan_metro.jpg

Met de 1 of 2 dagen kaart mag je urban grens niet over, dan moet je de resterende halten erbij kopen, maar als je zoals ik net 1 halte erbuiten zit dan houd ik mij van de domme en spreek bij kontrolle alleen Nederlands.

Het is mij 2x gebeurd en omdat Nederlands te moeilijk is voor de kontrolleurs laten ze je doorgaan, hoe het anders moet met een dagkaart met een extra zone weet ik niet.

Om buiten de Urban zone, in de metro te komen houd ik mijn 48H kaartje bij het glazenhokje tegen de ruit en wijs dat ik erdoor wilt, spreek alleen Nederlands, dan doen de meesten beamten het invalieden poortje open. (1x wilde een vrouwelijke beamte dat niet doen en ik moest een 1 zona kaartje kopen van 1.60 euro, helaas)

Voor de mensen die op rare tijden (voor 6.00) willen reizen, naar het centraal station FS bv., als de metro nog niet loopt, is er vanaf 24.00 tot 06.00 een nachtbus, die precies de metrolijn volgt om het half uur, die de gelijke naam draagt als de metro. dus (N)M1 voor de rode lijn. de (N) voor nacht (alle halten <klik.)

Bij elke metro halte staat een bus-halte paal met een tijdtabel er aan, halte Loreto is de bushalte 5 meter van de metro halte verwijderd als je de goede uitgang hebt <klik.
Je kan dus ook gewoon overstappen op een andere bus omdat M1 niet naar het centrale FS station gaat, zelf heb ik het gelopen in 15 minuten van Loreto naar Centrale FS.

Officiel moet je een nacht toeslag betalen op de normale overdag prijs, zelf het ik het niet gedaan om 04.32 uur, omdat ik een 48 uur kaart had die nog een aantal uren geldig was.

Op central FS staan er bussen klaar voor naar de 3 vliegvelden (Bergamo, Linate en Malpensa) die om het uur rijden, deze bussen staan aan de zijkant naast het station.

Heb je grote (ruim) bagage dan moet je een extra kaartje kopen van 1.50 euro. ( Biglietto per bagaglio )

 

LEUK:

Op zaterdag en dinsdag ochtend van 08.00 tot 13.00 een leuke markt, met oa. veel kleding en schoenen en kleine groente deel met snacks, echt leuk om te zien en goedkoop.
waar: neem de Metro en stap uit op S. Agostino en je staat gelijk in de markt straat
Viale Papiniano  

Natuurlijk zijn er meer leuke markten, maar daar ben ik niet geweest. zie hier <klik

 

 

 

 

 

 

pagina teller, page counter, seite zähler